En ensam helg...

Japp, denna helg hade hon vigt helt åt sig själv!
Hon hade gjort saker som hon hade haft lust med, eller saker som tidigare aldrig blivit gjorda. Och nu satt hon här på söndagseftermiddagen och var riktigt nöjd!

Fredagskvällen hade gått i slöhetens tecken med en påse ostbågar dels för att fira att det var helg, och dels för att fira att det var hennes "ätardag". Hon hade en sån i veckan numera, istället för 7. Ett steg mot det nya livet =)

Hon hade tagit långa varma bad, gjort inpackningar i håret, pysslat om sig själv helt enkelt med de små medel hon hade kvar denna enormt långa och fattiga månad. Och idag hade Stockholm välsignats med underbart solsken som hade lockat ut henne på en långpromenad. Alldeles själv. Och det gjorde henne inte något! Hon var snarare lite förbluffad över hur mycket tankar hon hade som hon kände att hon behövde tänka igen och fundera över....var hade alla dessa tankar varit de senaste 10 åren?

Sen hade hon skrapat ihop många vuxenpoäng nu på eftermidagen. Beväpnad med en kniv hon inte var speciellt rädd om, handduk på golvet, byttor, varmvatten och hårfön hade hon tagit en rejäl brottningsmatch med frysen. Och den hade blivit rejäl, det var nåt helt galet vad mycket is och frost det kunde bildas på....två år....japp...hon erkände, hon hade inte frostat av frysen sen hon och dåvarande sambon hade flyttat in....två år sen. ....och häromdagen hade hon förundrats över hur isbitar kunde ha frost på sig. Nu vet hon.

Matchen blev svettig...men hon vann överlägset tack vare sina fulknep och envisa läggning. Och efteråt kände hon sig så nöjd att hon till och med gav skafferiet en omgång. Är inte det vuxenpoäng? Inte för att hon egentligen ville samla vuxenpoäng...men ändå...

Kunde inte låta bli att göra ett sånt där vuxenpoängtest....och enligt den borde hon vara 30,6 år gammal. Vafaen. Hon kunde ju inte bli äldre än vad hon redan var!! Well, det var väl storhandlingen och avfrostningen av frysen som gjorde det!

Veckan som varit hade också varit riktigt bra. Hon hade fått lite svar hon eftersökt i två månader. Hon hade kommit igång ordentligt med träningen. Fjärilarna rejvade som aldrig förr i magen på henne. Hjärtat hennes var fyllt. Hon hade haft mycket trevligt sällskap häromkvällen. Hon hade fått röka vattenpipa. Hon hade fått ordentligt med pepping från Tman. Hon hade haft två enormt givande arbetssamtal. Hon hade fått upp en känsla igen. En känsla för att inse hur jäkla bra hon hade det. Och en känsla för vad som komma kunde, om hon bara spelade sina kort rätt.

Så, nu skulle hon ut och öva på livets kortspel. Hon började ju bli riktigt bra på det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0