Hört i höre

Förutom att jag själv, i en trettio minuters lång  tretton-minusgrader-frusen väntan på bussen hörde i höre flertalet gånger och trodde att bussen verkligen kom, så har jag lyssnat utåt idag och fått lite input om livet.

På bussen imorse  - två ungdomar pratar om vad de ska önska sig i julklapp. Varpå den ena tjejen säger ”Fast jag önskar mig liksom ingenting, jag har ju allt”. Vad vackert, tänkte jag….hon tycker att hon har allt, vilken lycklig unge. Och sen kom käftsmällen och uppvaknandet från min mormorsgamla tanke när hon i nästa andetag säger ”Ja, men alltså, jag har ju en dator, en bra mobil, moppe och eget hus på tomten”.

Uhuuuu….på min tid önskade jag minsann en ”fristajl”. Eller en mössa. Helst stickad av farmor.

En parentes….det här med Höra i höre. Har ingen på riktigt hört det förr? Jag använder det ofta. Men eftersom ingen fattar vad jag menar när jag säger det, måste jag förklara det med att ”Det är som att höra i syne”. En hörselhallucination. Ser i syne. Hör i höre. Slut parentes.

På jobbet hörde jag även att mitt ord admunalen fastnat. En manual för jobbets administration – det måste ju blir en admunal. Eller hur?

Jag har även fått höra en mobilblottare berätta om sina senaste bravader i toakön på Stures i helgen, hört grannen nysa, julmusik i affärerna och busschauffören svära åt ”snöhelv-e-tet”.

Själv har jag mest varit tyst. Tänk vad mycket man får höra när man själv är tyst. Som sina egna tankar exempelvis. Eller sitt eget blod. Eller tinnitus.

Det här var riktigt underhållande. Det måste jag göra fler gånger.


Länge sen

12 dagar sen sist här på bloggen. Kanske minst det dubbla i händelser. Högt och lågt. Smalt och brett. Kul och okul.

Kryssningen till jag-vet-fortfarande-inte-vart-båten-åkte går väl till historien som en av de längsta, och roligaste. Fler än väntat bytte hytter, hade bortamatcher och hånglade friskt på dansgolvet. Sådär som man bara kan och kanske får göra på en kryssning.  Dessutom förlängde vi festen med et dygn till när vi väl kommit i hamn i Tokholm igen. Ut på Värmdö och bada bubbelpool, dricka mer öl, bada bastu och självklart var jag tvungen att ta årets sista bad också.

Jag har fått två ärofyllda uppdrag också. Två uppdrag som ligger mig oerhört varmt om hjärtat och som jag med glädje och ödmjukhet tackat ja till. Dels ska finaste A&A gifta sig – och jag har fått uppdraget att vara Bestgirl åt min Brao. Jätteläskigt, jättekul och jättehäftigt. Bröllopet ska dessutom ske på nyårsafton – två slipsar i en liksom. Kan inte bli bättre!

Mitt andra ärofyllda uppdrag har med samma fina familj att göra. A&A väntar lilla Ärtan – som jag kommer få vara stor del av då de tillfrågat mig om jag vill bli fadder/gudmor åt honom. Titeln är mindre viktig. Uppdraget oerhört viktigt. En ära även detta.

Veckorna har även innehållit oerhört mycket prat. Om stort och smått. Om saker som berör. Om musik. Om framtiden. Långa kvällar med ett glas bubbel i handen har inte löst världsfreden, men lugnat mina sinnen och ingett hopp i hjärtat på mig.

Veckornas dejting har uteblivit. Jag gav upp det där. Det är så felvridet och inte till min fördel. Jag vågar tro på hjärtevännen som sa att ”Du är ju som klippt och skuren för att upplevas”. Och så är det nog. Jag må vara bra på att skriva långa mail. Men jag vinner på att träffas. Framförallt vinner JAG på att träffa personen och få känna något. Känna en gnista, en hopplöshet, en avsmak eller vad som. Jag kan inte avgöra det i texter över nätet. Nu hänger jag med livet istället. Det som dyker upp , eller ner framför mig, gör det.

SMS-trafiken under dessa veckor har ökat markant. Jag älskar sms. Det direkta sättet att uttrycka sig. Att så mycket kan få plats i så få tecken. Senast idag kom det ett sms som började med orden ”Hey Bus”. Med tanke på avsändaren visste jag direkt vad han menade, vad de orden innebar, bara för oss liksom. Ett leende senare svarade jag med ”Hey partner” och vet att han log lika mycket som jag.

ch mitt i allt roligt, så händer det att sorgen slår ned. Att mattan vi går på kallad livet liksom rycks undan för oss utan förvarning. Mina älskade änglars föräldrar ska separera. Eller gör väl i detta nu. Han har träffat någon annan och lämnar fästmö och barn vind för våg. Känslorna är många och upprörda, stormen påtaglig. Jag får stå som ett vindskjul för barnen och bara finnas.

Och träningen går framåt. Nu är det varannan dag som gäller. Löpning varvat med styrka. Vasaloppet närmar sig. För det har jag ju anmält mig till också. Ska bli kul i år också. Nu blir det till att satsa på en bättre tid än förra gången. Det ska väl gå? Klart det går!

Projekten i hemmet får nog vänta lite. Sovrumsväggen är målad och klar. En snygg väggmålning ska upp nu bara, men jag har inte hittat färgerna för det ännu. Eller tiden. De andra får kanske vänta lite granna med tanke på att jag blivit brutalt räkningsvåldtagen alldeles nyss. Inte mycket kvar i botten av spargrisen. Så ett par saker får vänta tills nästnästa lön. Som enligt mina beräkningar ska vara lite högre.

Geocaching har det blivit en del av också. Och konsert! Johnossi för tredje gången detta år i bästa sällskapet på Cirkus. De berör, förför.

Jag gillar mitt liv just nu. Väldigt mycket faktiskt. Det enda jag saknar är någon att dela det med.

 


Rökandet

I augusti förra året bestämde jag mig för att sluta röka helt och hållet. Inte ens feströka. Det var nån löjlig sak på nån fest som gjorde att jag gick iväg en timme och rökte tills jag inte kunde andas länge. Och då fick det vara nog.

Och sen dess har det varit så. Vattenpipa lite då och då förvisso. Men målet var att sluta dagröka, feströka och framförallt tycka-synd-om-mig-röka. Den senaste varianten kanske var mest frekvent förekommande.

För det mesta går det bra. Jag är inte ens sugen. Jag tycker att det luktar väldigt illa när någon röker och ja...jag ser ju såklart bara fördelar med att inte röka.

Men så ibland, så går liksom skaren man går på sönder. Idag gjorde den det.

Idag var första gången 1 år å 3 månader som jag kände ett sug efter att bara ta ett par cigg på min uteplats. Insvept i en filt. Omgiven av ljus. Och bara tycka lite synd om mig själv. Sitta där som "förr" och komma fram till hur jag ska lösa en situation eller en annan. Älta lite med mig själv för att gå vidare. Rulla tankarna lite i såväl tistelspån som bomull och komma fram till mitt nästa steg.

Konsigt, att min första tanke för att hantera mig själv just ikväll var att röka en cigg. Röka upp problemet liksom.

Nu gjorde jag inte det. Och frestelsen att frossa i en påse gulkladdiga bågar motstod jag också.

Imorgon är en annan dag. En ny dag. Som blir vad jag gör den till.

Utan cigg. Utan ostkroks. Men med poker. Goda vänner. Glögg och whiskey.
Over n out

Listorna

Jag älskar listor.
De gör mig trygg. Låter mig känna mig duktig när jag får bocka av efterhand. Får mig att inte krivera av alla grejjer man måste hålla i huvudet.

Jag kan göra listor för dagen. För kvällen. För året. Månaden. Alla listor är bra. Jag har redan nu börjat fundera på "Årets lista" som är ett återkommande inslag här på bloggen kring årsskiftet.

Just nu formulerar jag två listor i huvudet, som jag borde skriva ner. Sen borde jag rangordna lite.....kvällens lista ser ut så här:

1. Avsluta dejtandet med R
2. Avsluta dejtandet med R
3. Avsluta dejtandet med R
4. Avsluta dejtandet med R
5. Avsluta dejtandet med R

Så - det är väl dags att ta den dära tjuren vid hornen och vara den ärliga människa jag vill vara, och försöker vara. Främst mot mig själv. 

Och hemmets lista - men grejjer jag ska göra innan jul
- Väggen i sovrummet (renoveringstapetserad och förberedd) ska målas och dekoreras
- Specialskuren spegel skall beställas och sättas upp på vald plats i hallen
- Lampor ska införskaffas till vardagsrummet
- Nya kort till ramarna ska väljas ut, snyggas till, printas ut och sättas in

Detta är ju inte orimligt någonstans.....jag ska ju bara....

Hur ska man veta

och hur ska man våga testa?

Jag har tappat lusten för det här med nätdejting. Trots de få antalet dejter som varit. Är redan nu trött på att börja om och om och om igen. Jag minns inte vad jag sagt till vem eller vilket knep som verkade funka på vem.

Jag kanske skulle ta och simma ut i haven av bekanta och kolla läget lite istället. Det kan väl inte vara så att alla singelkillar är slut...?

Eller är det så att jag är omöjlig att matcha ihop med någon?

Ja jösses.

Jag vill ju tro att han den där - trillar ner framför näsan på mig när jag minst anar det. Men då kanske jag ska sluta leta.

Over n out

RSS 2.0