Upp upp upp

Jag är omringad av en massa moln. Bra moln. För sådana finns det. Rosa moln till exempel. Känner mig löjligt lätt och glad just nu. Eller inte just nu. Utan hela året faktiskt. Så länge det nu har varat.

Ett par veckor? Är det så? Jag vet inte. Kunde inte bry mig mindre heller. Tid känns oviktigt.

Jag går runt med en konstant cirkus i magen. Det spelas på pukor och cymbaler där inne och fjärilarna dansar ikapp med kolsyrebubblorna.

Jag går runt med ett konstant leende. Ett sånt där från öra till öra. Träningsvärk i konstiga kindmuskler och det är nästan att jag utvecklat skrattgropar.

Jag är hes. Inte bara för nån löjlig förkylning. Utan för att jag pratat oerhört mycket detta år. Om stort och smått. Läskiga saker och självklara ting. Om våren, sommaren och saker att göra. Om spruckna förhållanden och ömsesidig längtan.

Jag är trött. För dygnet har för få timmar för att jobba, träna och umgås med kärleken.

Oj… kärleken. ..
Sa jag det högt?

Det var ju en hemlis ;-)


Lycklig omtumlad i relationerna

Jag hann inte riktigt med hösten. Eller förvintern heller för den delen. Jag vet inte om de bägge försvann i soliga varma minnen från spanien, i trötthet över misslyckade dejter eller om det var jobbet som åt upp mig.

En intressant resa har det varit i alla fall, på många sätt och vis. Det inser jag när jag läser årets lista i föregående inlägg. Även om jag blivit en hel del insikter rikare, så har jag också körts ett par varv i tumlaren. Konstaterar gör jag dock att 2010 handlade om relationer.

Egentligen gör det väl alltid det, eftersom det är människor och relationen med dem som driver i alla fall mig framåt. Men 2010 känns speciellt ändå ur relationsperspektiv.

Jag var i en partnerrelation jag inte mådde bra av. En relation full av osäkerhet, besvikelse och dolda agendor där min naiva och hopplösa tro på människan spelade mig ett spratt. Jag bröt mig ur den relationen. Lite lätt kantstött men med övertygelse om att det var det bästa.

En vänskap som legat på lut ett par år fick utrymme att blomma. Och den blommar än. En relation som etsat sig fast och in i själ och hjärta. En ömsesidig närhet och tillit. En oerhört unik och speciell vänskap jag inte förstår hur jag klarat mig utan tidigare.

En annan vänskapsrelation har ställt sig i skuggan detta år. I skuggan av vuxenliv, i skuggan av olika liv, i skuggan av olika leverne och prioriteringar. Självklart synd, men samtidigt är jag helt trygg. Jag vet att det är så. Jag vet att den relationen ändå förblir vad den alltid varit. Nära. Och nära på håll. Och jag vet att den kommer fram igen. Lagom med solen.

Jobbrelationerna har förändrats de också. På gott och ont. Med mitt karriärkliv ebbade några ut, och andra stärktes med ytterligare ett band. Insikten om att relationer verkligen förändras över tid och rum blev oerhört påtaglig.

Och ytterligare relationer har under året ställts på sin spets. Men bara för att stärkas och befästas ytterligare. Bara för att kännas ännu viktigare. Bara för att ta ett djupare steg.

Alldeles för många relationer kring mig har tagit abrupta slut dock. 2010 känns som det går till historien som the break up year. Sorgligt på många sätt, och kanske lika bra på andra sätt.

Och själv står jag nu här. Precis i starten. Med något brusande i ådrorna och fladdrande i magen. Ibland nyper jag mig själv i armen för att förstå det. För att förstå vad som håller på att hända och hur. Kär tror jag namnet är.

Relationer är som blommor. Vattnas de inte dör de. Och om gräset alltid känns grönare på andra sidan – så har man inte vattnat sitt eget tillräckligt.

Så nu ska jag hem och så fler frön. På min egen gräsmatta av relationer. Och jag ska vattna dem allihopa. Var och en på sitt eget sätt. Med speciell anpassad näring för var och en. Med äkta regnvatten och ingen konstbevattning.  De ska ansas och pysslas med och framförallt – pratas med.

Kram fina ni


Årets lista 2010

I vanlig ordning dagarna krig nyår delger jag föregående års lista. Ni vet, en snabb summering av året som gått. Här kommer The List 2010

Årets resa: Oktoberresan till Spanien med Å. Tänk vad enkelt allt kan få vara ibland och vad underbart att få åka åsnetaxi, uppleva Gibraltar och dricka sangria.

Årets bästa köp: Mitt nya bohag!

Årets film: Inception – lagom rubbad historia med sjukt bra skådespelare – helt i min smak!

Årets fest: A&A´s bröllop på nyårsafton tar hem segern detta år!

Årets uttryck: Ish, toppen

Årets nygamla vänskap: Bästaste Anar, ”känt” varandra i 5 år men som först nu kommit nära i hjärta och själ och som alltid – och då menar jag alltid – funnits där.

Årets glädjebesked: A&A´s bröllop och att ärtan var på väg

Årets sorg: Två sorger detta år. Mormors sjukdom som bryter ner hennes hjärna dag för dag. Och att mina änglars pappa bestämmer sig för att lämna dem och familjen.

Årets låt:VNV Nation – Illusion, John Me – Love is my drug, Robyn – Dancing on my own

Året konsert: Jag har ju sällan en enda konsert…eftersom jag ser 30-talet konserter per år. Men topp fem blir: Kent på Arvika, Ed Kowalzcyk, Johnossi på Cirkus, Mika, Amanda Jensen. Schysst spridning av musik!

Årets frekvent spelade nykomlingar i lurarna: Johnossi, JohnMe, Oskar Linnros. Nomy, Muse

Årets upplevelse: Att följa ljusdekorationer åt helt okänt håll på spanska solkusten och hamna på det största och sjukaste tivolit jag varit med om. 

Årets ångest: Vakna upp i lägenheten i Spanien och inte veta vart man varit, hur man kom dit, vem som följde med eller varför. 

Årets saknad: Bil! Inget år mer än detta har jag saknat en bil.

Årets besvikelse: Att inse att man inte har varesig backup eller stöd i människan man delar sitt liv med.

Årets insikt: Jag är värd mer

Årets äventyrliga inslag: Geocaching i gammal militär kraftstation/uppställningsplats för tåg. Mörkt, förbjudet, högt, gammalt och jävligt coolt.

Drink: Whiskeytoddy eller Spritzer....svårt att välja

Download:
Google chrome

Besut: Brytet med Tman (som ju inte var Tman….)

Galenkap: Trance Dance – åkattraktionen i spanien


NYGAMLA kategorier

Årets karriärdrag: Upp ett steg på jobbet till avdelningschef

TV-serie: Lost gick i graven, och vid tog Dexter

Place-to-be: Hjärtats bar på Söder

Missade konsert: Muse – av den simpla anledningen att jag inte trodde at jag gillade dem DÅ. Men nu….sorg i hjärtat!


NYA kategorier

Humorprogram: Solsidan

Bedrift: Vasaloppet – I did it!

_________________

UTGÅR

Årets puh
Årets sämsta köp
Årets sport
Årets ballongfärd
Årets överraskning

 


RSS 2.0