Himlen gråter

Himlen gråter. Fullkomligt kräks ur sig allt den samlat upp under sommaren. Och jag sitter och tittar på vattnet. Eller snarare lyssnar kanske. Dropparna träffar lite allt möjligt och det blir som en vemodig melodi. Ljusen i lyktorna är bytta och tända på nytt - här kan jag sitta hela natten.

Vemodigt är faktiskt vad det känns just nu. Den här veckan har varit riktigt bra, på riktigt. Men det är som med allt annat när man börjar ana ett slut. Regnet gör att jag anar ett slut på sommaren. Och på måndag börjar allvaret igen. Jag både vill och inte vill.

Den här sommaren har varit jättekonstig, och jättebra. Det är första sommaren - i vuxen ålder någonsin -  som jag varit singel. Det har gjort mig ego - så jag har bara gjort saker jag själv velat. Bara träffat folk med rätt energi och inställning. Bara gjort saker jag velat. Inte kompromissat. Fått testa hur det är att vara lite mer ego än vanligt. Och det har varit riktigt lärorikt. Jag behövde den här sommaren själv.

Men idag, just denna regniga torsdag, känns det förbannat tomt i hjärtat. För vad är en konsert om man inte har någon att dela den med? Vad är ett minne om det bara är jag själv som minns det? Vad är en sommar om man inte har någon som kan klia myggbetten på ryggen?

Kanske är det regnet som gör mig vemodig kanske är det tomheten som blir när man efter flera dagars sällskap är ensam kvar.

Avslut och avsked är svåra. Jobbiga. I stort och smått. Att säga hejdå till de ljumma nätterna som viskat hemligheter. Att säga hejdå till soluppgångarnas samtal. Att säga hejdå till värmen i själen bredvid.

Vemodigt och jobbigt.
Men man får ha såna här dagar också.
Och det går över. Ska bara smälta och älta alla dessa känslor.

Fröken duktig

Fröken duktig klappar sig själv på axeln. Flera gånger idag.

1) Sov ut riktigt länge - hade tom stängt ljudet på mobilen under natten - klapp klapp

2) Cyklade till finaste Å och åt lunch - klapp klapp

3) Svängde förbi ICA på vägen hem för att köpa ny innerslang till bakdäcket - eftersom jag på vägen till Å insett att pyspunkan var värre än befarat. Köpte även sorteringsattiraljer så det kan bli ordning på vissa prylar här hemma - klapp klapp

4) Meckar med cykeln och byter innerslang. Det enda som tog tid var att förstå hur den nya cykelpumpen med alla attiraljer funkade. Får kläm på det och klämmer dit däcket igen - klapp klapp

5) När jag ändå var igång fick cykeln vård för sliten sadel, slappa växel- och bromsvajrar samt kuggrengöring och ett ordentligt kok smörj - klapp klapp


6) När alla verktyg ändå var upplockade och verktygslådan helt i kaos - passade jag på att städa den, sortera muttrar, skruva, spikar och allehanda ting - nu hittar man allt på några sekunder - klapp klapp

7) Och när ändå uteplatsen såg ut som den gjorde efter cykelmecket....så kunde den också få sig en omgång av trasan, kvasten och min varma pyntar-hand - klapp klapp

Och klockan är inte ens fyra. Jag älskar sådana här dagar. Och bara en energidryck dessutom - klapp klapp.

Nu väntar lite renskrivning av geocacher och planering av kommande dagar. Nu är ju cykeln glad igen, så en långtur imorrn kanske vore nåt.

Over n out dudes

Tänka, tanka

Det är mycket tankar som florerar just nu. I och kring mitt huvud. Det blir mycket tänka.


Men jag orkar inte älta. Min energi ska gå till annat...såsom den delvis gjort de senaste dagarna...till sol, vänner, vänner, vänner, vänner, vänner, änglar, bad, god mat, och sa jag vänner?
Nu har jag gjort min del. Jag har gjort mer än så i den här separationen. Så nu tänker jag lägga det på hyllan en stund. Låta det infekterade såret vila och lufta en stund utan att jag är där och pillar varje dag.
Och jag tänker inte låta det här stjäla så mycket energi från mig längre nu. Nu har jag gjort min del så långt jag kan. Nu ligger bollen på andra planhalvan. Skönt.
Jag menar....jag har ju massor av spännande kvar på den här semestern att göra. Mer folk. Mer folk och mer folk.
Det har varit en lite konstig semester, eftersom jag ju varit ensam hela semestern, fast haft sällskap i stort sett varje dag. Vänner, familj och extrafamilj. Det här är den bästa semestern på länge!
Och idag, efter en total urdränering, åkte jag till mitt happyplace och tankade kärlen och energi. Mina guddöttrar som kramar omkull mig när jag kommer. Det ger energi.
Från och med nu ska jag bara omge mig av energigivande människor :) Vilken tur att det bara är sådana som läser här.
Kram på er

Bajsorvar

Tjoho vad det svänger...jag som fortfarande ville leva i lyckan efter festivaler och umgänge med fantastiskt folk. Jag som så gärna ville fortsätta att leva rövare om nätterna. Jag som så gärna ville fortsätta de fina konversationerna via sms.


Åsså ballar mobilen ur totalt.  Först nu inser jag hur beroende jag är av att alltid kunna bli nådd, att alltid kunna nå andra.


Bilder och sånt är ingen fara, de ligger ju på minneskortet....men dessa sms....och telefonnummer....de där nya fina numren som glänste så fint. Borta.


Så nu är jag sur.
Jättesur faktiskt.


Så sur att jag inte ens iddes åka till stranden i goda vänners lag.


Istället tog jag ut min ilska i spåret (tjoho vad länge sen det var) samt på Clas Ohlson-shopping.


Bara det är ju tragiskt. Att jag strosade runt på Claes Olsson i hopp om att kunna köpa mig lite glädje.


Det slutade med att jag köpte en äggklocka, rakblad, påsar och flyttkartonger. Så nu ska jag ta ut min resterande frustration över J´s alla grejjer här hemma som fortfarande inte är packade. Så nu gör jag det.


Och ber samtidigt en stilla bön att siffrorna 4 och 6 magiskt ska börja funka på luren....för då kan jag slå pinkoden....och då kan jag komma in i telefonen....och komma åt de däriga som jag saknar så just nu.
Förresten...hur öppnar man i Iphone för att nyta sim-kort....den är ju helt jäkla inbrottssäker....


Over n out
/Surpuppan

Tom - och full

I mitt nästa liv ska jag bli en festival. Eller mitt nästa jobb kanske ska relatera till det i alla fall. Är nyss hemkommen från sommarens andra festival - Arvika.

I vanlig ordning känner jag mig så oerhört tom när jag kommer hem från en sådan här tillställning. Man lever tätt ihop med campingkompisarna och har alltid nytt och gammalt folk omkring sig. Att då komma hem till en tom lägenhet med en katt som enda sällskap - det känns tom helt enkelt.
Men samtidigt är jag full... Ser inte nyktert på allting ännu. Men är full av minnen, skratt, nya relationer av alla de olika slag man kan tänka sig. Festivalmänniskor är ett speciellt folk. Och alltid träffar man ett gäng som stannar kvar i hjärtat.


Jag hade inte riktigt lika stort fokus på musiken under den här festivalen faktiskt....eller ja, det var inte samma ping-pong-liknande mönster i alla fall som jag hade i Borlänge. Men några korta rader om varje band ska vi väl kunna plita ned.


Johnossi
Mycket mer energi än senast. Tajt och tufft. Publiken var mer på än i Borlänge så det blev ett riktigt bra tryck. Scenen/tältet och storleken passade dem bättre här i Arvika!


Regina Spektor
Soft, rent och mjukt sitta-i-gräset-och-mysa. Tung konsert iofs då de genomförde den med sorg i hjärtat efter att deras cellist avlidit 9 dagar tidigare. Tungt och svart, men bra och känsligt. Fast...fortfarande...intimiteten saknades pga Vintergatan - största scenen.


Robyn

Hon är fantastisk. Spelade på scen 2 storleksmässigt och innan hon ens kommit på plats kändes trycket från publiken i tältet. Hon är en energisk explosion på scen. Utan mellansnack och med galet bra versioner på några av de äldre låtarna. Man kan inte bli annat än kär - och lycklig!


Kent

Förvånandsvärt lite folk, vilket gjorde att man kom långt fram och fortfarande kunde andas. De var magiska - mer än någonsin. Jag fick samma känsla som på Stadion för ett par år sen - när de hade en form av avslutningskonsert för deras lilla upphåll (när Berg blev pappa) De var så otroligt tajta, och Jocke Berg så avslappnad, cool och energisk på samma gång. En sjukt bra setlist med skön blandning av gammalt, halvnytt och nytt och som grädden på moset fick vi höra både 747 som avslut i första "akten" OCH Mannen i den vita hatten som totalt avslut. Jag erkänner - jag bölade som en tonåring. Inte för en olycklig kärlek till Jocke Berg eller något...utan för att det gjorde så förbannat ont i hjärtat att känna allt det där de sjunger om. Då tycker jag de har lyckats.


Hästpojken

Nytt i mina öron för i år, en skön blandning av Broder Daniel och Bad cash quartet....konserten är lätt och glad och samtidigt tung och lite vemodig gitarrpop på göteborska. Men jag gillar det. Som attan. Låten gitarrer och bas, trummor och hat är fantastisk. Kul att ha sett dem - även om kroppsspråket kanske lämnar lite väl mycket att önska.


Name the pet
Elektropop när det är riktigt bra. Debutalbumet är inte så gammalt - och jättemycket material finns ännu inte. Men spalningen inomhus på Orion var lika energisk och medryckande som på P&L. Det dröjer inte länge innan den här vråltuffa, svartsotade tjejen kommer stå på de större scenerna.


VNV Nation
Såg dem för fyra år sen, då inte lika imponerad, eller ens inlyssnad. Nu levererade de alla mina favoritlåtar....såväl lugna som upptempo...mycket trummaskiner och synth men det håller! Hela vägen! Jag själv sprang mellan scenen och vip-avdelningen 100 meter bort och ömsom lyssnade genom staketet och ömsom såg dem. Men toknöjd. Tack för Belowed och Illusion!


Familjen
Trummor, bas, skåningar, tokdansande publik som gärna körde allsång. Inga jag lyssnat på så mkt innan, men kul att ha sett...eller jag menar...upplevt! För det här är en upplevelse mer än en syn!


In Flames
Planen var inte att se dessa....men med en kall öl i VIP-området - på bra avstånd för att se alla coola eld- och ljuseffekter över Arvikaskogarna var det riktigt riktigt riktigt bra! Mycket bättre än väntat. Hårt, tufft, tajt! I like.


Miike Snow
I sina vita masker bjuder de upp. Jag och sällskapet dansade glatt. Övriga publiken var lite lätt sömniga dock. Galet bra ljud, snygga stämmor, men taket lyfte kanske aldrig riktigt ändå. Kanske skulle de spelat lite tidigare än 01.00 festivalens andra dag?


Shout out louds
Jag talade varmt om dem efter P&L - men detta framförande var tröttsamt, likgiltigt och stagecrew hade det jobbigt. Riktigt synd. Scenen kändes också alldeles för stor för dem (samma scen som Kent/In Flames osv) Sen hade de ingen som helst hjälp av vädret heller. Regn och lera. Men det spelar ingen roll - de är där för att leverera, och de gjorde de inte.


Volbeat
Oj, vad många låtar jag kände igen. Och från bästa platsen på VIP-läktaren i gott sällskap blev den här konserten riktigt bra. Tunga riff, mycket metal med inslag av Jonny Casch (glimrande!) och ett publikhav med händer och fingrar i luften gjorde denna konsert minnesvärd!


Och nu hänger tältet på tork efter konstant skyfall hela lördagen. Kläderna är upptvättade och ihopvikta. Sovsäcken luftad och ihoppackad. Bilderna uppladdade på fejjan. Det enda som kvarstår är minnena. Fantastiska minnen. Mer eller mindre luddiga beroende på dag och mängd alkoholhaltiga drycker.
Men som sagt - jag ska BLI en festival. Fylld av ögonblink till folket.


Klicka för att få större bild
Kent - i all sin prakt

Bara uppåt

Idag var en sån där dag då allt var uppåt....
... solvarma klippor
... salta bad
... härligt sällskap
... mycket skratt
... mycket sol
... brunbränd
... egentid här hemma
... härliga konversationer
... nya insikter
... lite uppåt-puffar från oanat håll
... ego-boost-kontot har lite högre nivå än tidigare
... katten drog bara in en groda  = mer lättfångad än en näbbmus
Enda neråt idag är
... en lila tå efter två (T-V-Å) rejäla islagningar
Mer såna här dagar!
--->punkt

Upp och ner


Upp är det när
... solen fortsätter skina
... vännerna kommer med brunch
... jag får bada
... tekniken håller mig sällskap
... småproblem i vardagen löser sig
... yngsta guddottern pussar mig på munnen och säger "Äska dej"
... det kommer pirrande sms
... jag ser framåt

Ner är det när
... jag inte kan somna
... diskussionerna blir på dagisnivå
... känslan för vänskapen dör
... jag grubblar över jobbet på semestern
... sällskapet tar slut
... katten släpar in möss
... jag inte kan låta bli att lyssna på låtar som river i hjärtat


Upp och ner. Hela tiden.
Men med stadig blick framåt. Det blir fler upp för varje dag. Ner blir inte lika djupt. 
Det är bra.

Thats it


Då har bilen med J och hans grejjer åkt. I alla fall nödlasset som gör att han inte behöver bo här. Det är ju det som är hela tanken. Att vi inte ska bo tillsammans, för vi är ju inte tillsammans.

Nu kanske bearbetning nummero två kan ta sin början. Att börja leva mitt eget liv.

Men just nu känns det rätt bajsigt faktiskt.

Punkt. Och Versal.


Okej, så nu sätts punkt för något kul och kortsiktligt bra. Lägenhetskontrakt är skrivet och i veckan går första nödflytten. Jag ska ställa mig i detta nu och börja packa ihop saker som inte är mina.

Jättekonstigt. Och rätt jobbigt. Det är jobbigt att sätta en fet punkt efter något avslutat. Men det handlar väl om att se framåt och att se den nästkommande stora fina versalen.

Och tittar jag på den versalen - på nästa kapitel i livet, så känns det i magen trots allt bra. I hjärtat känns det bra. I själen känns det bra.

Jag måste tänka så.

Packetipack

Bra


Vad bra det känns just nu. Med det mesta faktiskt.

Semestern är igång.
Festivalen var fantastisk.
Boende till J är fixat - flytt sker i veckan
Solen skiner
Fåglarna kvittrar

Jag finner ett lugn, jag finner mitt lugn

Uppdatering kommer :)

Oj oj oj


Vilka dagar jag haft. Borlänge och Peace and Love har bjudit på den i särklass bästa festival jag varit på. Detta trots att deltagarantalet översteg 42 000 pers!! Arrangemanget var väl genomtänkt, artisterna helt fantastiska och människorna uppsluppna, glada och alla var där av samma anledning - att ha ett par riktigt roliga dagar.

En snabbresumé av banden jag hann se

Onsdagen:
Mika - ingen jag lyssnar på till vardags - men vilken hjälte på scen! Jag hade kramp i vaderna efter att ha dansat mig igenom hela konserten. Sjukt bra drag i publiken.

Mikael Wiehe - han höll vad han lovade och levererade stämningsfulla visor och melodier. Rätt skönt att sitta i gräset och nynna med skåningen.

Thomas Di Leva - ett ufo har i vanlig ordning anlänt, men denna gång med skämmiga covers som han stolt presenterade "från sin nya skiva". Fantastiska låtar från legender som Michael Jacksson, Depeche Mode mfl slaktade han fullständigt. Och ja, vattenkannan var med på scen. Fy - vi gick.

Torsdagen:
Eliaz And the Wizzkids - en charmig ung man vi bodde granne med på arvikafestivalen för fyra år sen. De hade mognat, skaffat sig större publik och levererade pricksäkra melodier som fick publiken att både dansa och le.

Hoffmaestro & Chraa - oj oj oj , vilket drag! Ultrarytmiska, färgsprakande energiknippen som smittade av sig på hela publiken, Borlänge måste ha känt av ngn form av jordskalv under den här konserten.

Ane Brun - denna härliga singer/songwriter leverrerade också vad hon lovade. Lugnt och stilla i eftermiddagssolen, sittandes i skuggan på gräset. Mysig stämning och tonsäkert levererat.

Melissa Horn - ännu en tjej i samma genre som ovan. Scenen var nog lite för stor för henne, och publiken lite för stor. Hon gjorde sig bättre på den lilla scenen på Göte lejon i höstas. Hennes spröda, sköra röst som ju berör ända in i själen nådde inte fram över lite för stor grusplan.

Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern - mja...det här var ju bara ett måste se för han är så galen. Och det var han. Kärvt, hest och lite halvbarkst - men underhållande i en halvtimme eller så.

Robyn - denna popdrottning som verkat hittat hem i ny gengre. Otroligt medryckande, energisk och snygg! Hennes nya skiva gjorde susen hos både ny och gammal publik och även här krampade vaderna på mig efter allt dansande.

Kent - Vad kan man säga. De är magiska. En skön blandning av gammalt och nytt - även om jag nog förväntat mig fler låtar från senaste skivan som släpptes förra veckan. Men ja...ett ord - magiskt!

Fredag
Kings of convenience - soft gung, perfekt att återigen sitta i gräset och lyssna på. Oerhört melodiskt och stämningsfullt.

Billy Talent - inga jag lyssnar på annars...men de var riktigt bra på scen och medryckande så det hette duga. De kan nog kvala in i Ipoden

Ingenting - I min ensamhet satt jag i skuggan under en björk och insöp denna underbara musik. Kanon med eftertänksamhet. OM jga inte missminner mig kommer de även till Arvika - då blir det favorit i repris!

Lily Allen - Jag hade högre förhoppningar och tyckte hon var väldigt intetsägande och tråkig på scen. Hon fick den största scenen, och med massor av publik, men personligen gick jag efter ett par låtar för att vare sig hon eller stämningen fångade mig. Tyvärr.

Name the pet - Att denna lilla lilla sparv till spngerska kan rocka loss så ordentligt! Underbart drag och energi trots att konserten var inomhus. De har gått åt det mer synthiga hållet - men jag tyckte det passade dem väl!

The Hives - Skramligt om man stod för långt utanför musiktriangeln från högtalarna. Men längre in i mitten blev skramlet till musik och Fagerstakillarna levererar vad de ska. Lite intetsägande dock =(

Europe - I all sin prakt - fast utan permanentat hår och med salig lycka över att stå på scenen igen. De verkade ha saknat det och gjorde en helt suverän spelning med bra blandning av gammalt och nytt. Självklart avslutade de med the final countdown. Synd att publikens sång överröstade gurans intro bara

D.A.D - Dessa gamla glamrocklegender! Galet kul att ha sett dem, och musikmässigt är de fantastiska. Melodiska, rytmiska och samspelta. Men danskan försvårade skämten, mellansnacket dog och bara en klasskiker på två timmars spelning kändes lite snopet.

Lördag
Sugarplum fairy - En överraskningsspelning annonserades under fredagen, bara 700 pers i publiken skulle få plats. Dessa små rockiga pojkar som förra året vann mitt musikhjärta fullkomligt överraskade positivt iår. En intim spelning, tuffare än tidigare och med nytt material som andades attityd och rock! Fantastiskt bra!

Adam Heldring - Upptäckte jag på förra årets Arvikafestival. Han spelade för en gles publik och var rätt intetsägande. Han är fortfarande intetsägande på scen, har svårt att få igång publiken, men vill väldigt gärna. Och materialet är riktigt riktigt bra och hans röst skrapigt unik. Jag fick en känsla av Josef Zachrisson (tidigare med i Winnerbäcks team) och DET mina vänner är riktigt bra betyg från min sida. Men en charmkurs skulle nog inte skada.

De Lyckliga Kompisarna - Dessa gamla garagepunklegender. Gamla har de blivit. Håret är klippta. Texterna lika obcena och humoristiska. Och jag kunde skrämmande många texter....En kul nostalgitripp och de levererade riktigt bra från största scenen med ett tätt publikhav.

Johnossi - Dssa hade jag verkligen sett fram emot. Höga förväntningar kan leda till hårt fall. Nu var deras fall inte så hårt - för de är tonsäkra, samspelta och musiken fantastisk. Men jag hade förväntat mig mer energi på scen. Känslan fanns där, och i vissa avseenden energin också. Vet inte om det var tekniska problem med gitarren stundom, men med långa pauser försvann energin. De får ett nytt försök på arvika :)

Amanda Jensen - Vilken musikdrottning! Nog för att jag höll på henne i Idoltävlingen när vad-var-det-hon-hette-nu-igen vann, men den här konserten var så löjligt löjligt bra! Raspigt, mjukt, kärvänligt och humoristiskt i en skön blandning av 20-tal och moderna toner. Ett ord - fantastiskt!!

Mando Diao - jag hann se andra halvan av konserten - och då kom alla favoritlåtar - i NY TAPPNING! Killarna gör det igen! Och igen och igen! Helt fantastisk känsla, underbart röj och spännande versioner på de kanske mest sönderspelade låtarna på radion.

John Fogerthy - Denna legend som man inte får missa när tillfälle ges. Han var bra, men det är inte min musik. Såg honom mest "bara-för-att", men med honom på scen blir det aldrig fel.

Shout out loud - Jag fann dem i våras, har knappt hunnit lyssna in mig, men stod lik förbannat där och sjöng med, log och dansade till underbara toner i sommarnatten. Blandad publik men med samma känsla i kroppen och blicken - det gick helt enkelt inte att stå still.

Jay Z - Ingen musik jag lyssnar på till vardags - men med en av världens största hiphop-stjärnor i landet så måste man ju vara där. Om festivalen hade 42 000 besökare, var minst 35 000 av dem på den här konserten. Coolt, tungt, skönt gung och snygga moves från såväl scen som från publik.

Oj oj, det blev visst en hel del band det här. Jag är SÅ nöjd, göad och riktigt schleten. Inte alkoholmässigt - för det hanns nästan inte med att inmundigas så mycket alkoholhaltiga drycker - men kroppsligt så sliter fyra dagars dans, dålig sömn och strålande sol.

Tack vänner för en underbar festival.


RSS 2.0