Peace And Love 2009

Så var den första festivalen över för i år, även om jag bara var där lördag-söndag kändes det som att jag hann komma in i det rejält, se fler band än jag gjorde första året på arvika totalt, jag hann längta hem, tycka arrangörerna var superba kontra riktigt dåliga och jag hann prata med andra festivaledeltagare. Och ja, jag kände mig till och med lite halvsliten när jag kom hem igår eftermiddag.  

Banden som avklarades var

Winnerbäck - Lika bra som alltid! Rockigt, avspänt, känslofullt - riktigt bra.

Ternheim - Inte mycket som förändrats, hon har samma kläder och stil på scenen som alla andra gånger jag sett henen. Tonsäkert, vackert, inte så skramligt som det var för nåt år sen och ödmjukt. Kul att höra det nya materialet live, jag är mycket nöjd med den konserten också.

Håkan Hellström - En musikaliskt fenomen tror jag han är. För han sjunger hellre än bra, dansar runt på scen i otakt, är en riktig entertainer, men är grym på gura. Vilket får mig att undra om han ständigt svajjande och tveksamma sånginsats bara är hans image. Jag blir mer och mer övertygad om att han kan sjunga riktigt bra, och att man behöver vara skicklig i sin sång för att kunna sjunga som han gör (läs halsfalskt och svajjigt) För på något sätt fick han ju ihop det med duorna och kören...Hur somh elst, han var nostalgisk och lyckligt över att stå på scen igen, och mellan varje låt - som för ävrigt var förälgd med minst två minuter, fick vi enfemminutershistoria om hur låten kommit till osv. Segt, lite långtråkigt och inte så svängigt och underhållande som jag trodde det skulle vara.

Melody Club - Sjukt bra! Otroligt scenframträdande, fart, tonsäkert. jag upphör aldrig att förundras över de som verkligen levererar på scen, Krisfofer Östergren levererar säkert, roligt, han njuter av att stå på scen och fick verkligen med sig publiken. De fick mig att hoppa, och studsa, applodera och le så mycket att käkarna fick kramp! SJUKT BRA!

Sugarplum Fairy - Dessa små killar....och så otroligt begåvade! Det var totalt rockröj hela konserten igenom! Bröderna Norén imponerar verkligen på mig! Dansvänligt och röjjigt, även om publikhavet mest bestod av tonårstjejer som vrålade när killarnas tröjor åkte av.

Jenny Wilson - Ett osäkert kort och bara ett namn för mig innan festivalen. Nu i efterhand några mystiska figurer på scen med lite halvkonstig psykadelisk musik. Kul att ha sett - eller nej, men upplever nog snarare dem....men inget som följer med i mina spotifylurar.

Kalle Baah - En mycket trevlig överraskning på Sveriges reggaehimmel. Skönt gung, skön sång, sköna texter, skönt folk i publiken. En skön artist som redan fått plats i mina playlists.

Dia Psalma - Årets besvikelse. Stikkan hade klippt sig (han som var så söt med sitt långa svarta hår...) sången är undermålig och rent utan falsk stundtals, publiken var svårflirtad då den hade missat deras nya material som släpptes i februari. Mer röj på de gamla klassikerna och  man hade precis kommit i stämning med publikgrannarna, när det kom en ny låt som ingen kände till. Stikkan blev desperat och står och skriker "Men kom igen nu för i helvete" till publiken - vilket blev lite av en partypooper faktiskt. Jättesynd, men kanske får man acceptera att grabbarna blivit gubbar och intel evererar samma standard som förr. Hade de inte spelat "Luft" så hade jag ratat även det nya albumet.  

Säkerheten på festivalen fungerade jättebra - för jag kom inte in på campen för att sova his A&A. Det resulterade i att vi plockade ut husvagnen och åkte en liten bit utanför staden. Ett bra dag visade det sig vara då vi hamnade på en naturcamping med både dass, fågelkvitter, ett trevligt fik och en sandstrand som ledde ned i det 21-gradiga vattnet. Vi var nöjda!  

SÅ nu laddar vi om för torsdagen och Arvikafestivalen!
Fyra dagar och jag har 15  band inprickade som jag vill se. Vad sägs om NiN, Depeche, Röyksopp, Ternheim, Thåström, Detektivbyrån, Mano Diao mfl!

Det ska bli kul!  

Over n out dudes - vi möts i skogen!

Ett år - å lite till

Tman och jag har varit tillsammans "på riktigt" i över ett år nu. I söndags var det den magiska dagen, och vi firade det igår med massage och sen trerätters på gondolens uteservering (ni vet på taket - där de grillar massa gott under bar himmel)  

Hur mysigt som helst och äntligen en kväll bara för honom och mig. Inga kompisar, inga ballonger, ingen katt. Bara vi.  

Ett år. Det är galet vad fort det senaste året har gått och samtidigt vad mycket det är som hänt! Kanske framförallt för honom. Han har bytt jobb, kommit in på utbildning, flyttat, skaffat katt, köpt och sålt bil och ja...  

Vi konstaterade igår att vi är väldigt olika, men att det är olikheterna som hela tiden skapar nya infallsvinklar och träning på vår kommunikation. Vi har blivit bra på att prata - diskutera- och ta spörsmål direkt. Dett har ju gjort att vi inte kommit till någon större diskussion någon gång. Och det känns så skönt.  

Och det känns så stort. Ett år och jag är fortfarande lika nykär på något underligt vis! Så underbart!   I

kväll blir det lugnt - kan ju knappt röra mig efter behandlingen igår...
Och i morgon bär det av till käraste Brao och A i Borlänge för lite festival.  

That´s nice!

"Celebert" besök i ballongen och sommarplaner

Flygningen igår gick strålande. Förgylld av "Erik och Mackan" från diverse galna TV-program. De var ungefär lika galna i verkligheten. Två aldrig sinande källlor till humoristiska (läs sjuka) inslag. De stod för en del underhållning i korgen under färden minst sagt. Och så spelade de in en massa också för att sända i Bandit tisdag eller torsdag nästa vecka. Ska bli spännande att se vad det gör av det.  

Planerna framöver känns...fullspäckade minst sagt...
Idag - jobb på dagen och ballong ikväll Imorgon - fira ett år med Tman  - fast 4 dagar för sent
Fredag - Komma ikapp
Lördag - Söndag - Borlänge med trevligt sällskap och bra musik på peace and love
Måndag - jobb på dagen, Mariefred på kvällen för teater
Tisdag - jobb på dagen, ballong på kvällen
Onsdag - sista arbetsdagen
Torsdag - grattis till mig och avfärd till Arvikafestivalen.
Söndag - hemma från Arvika - förmodligen en del sova
Måndag 6 juli och fram till senast 17 juli blir det Göteborg för hela slanten  

Och sen, kanske lite semester här hemma :)
Det finns att göra kan man säga :)  

Over n out, ses i luften ikväll igen

Skriva historia

Min allra bästate luftballongspilot skrev igår historia. Som sveriges yngsta och enda kvinnliga kommersiella pilot flög hon igår en av världens största luftballonger.

Och från mitt egoperspektiv är jag så stolt att jag fick vara med.
Och jag är så stolt över Lill-Skruttan som blivit en enormt säker och duktig pilot.  

Och i kväll bär det iväg igen.

Med den lilla, sköna och fantastiskt fina ballongen.  

Vinkevink

Nåndag

Åsså  var det måndag igen, och tänk vad härligt när semestern börjat och man inte behöver ha koll på dagarna. När man kan tillåta sig själv att bli sådär skönt dagvill.  

Midsommarafton blev bra, sol, sill, nubbe, öl, picknick, massa barn och familjer överallt och lite senare på kvällen mera öl, drinkar och en massa GuitarHero. Inte speciellt sent, och inte speciellt blött. Utan så där svenskt lagom som det kan vara ibland. Fantastiskt skönt att inte vakna bakis faktiskt. Och på lördagen var det den omtalade släkttträffen. Vi var i skogarna utanför Tibro, närmare bestämt i strandstaden. Lyssna bara på namnet. Strandstaden.  

Ett eget litet samhälle utmed en strand, stora, relativt nyproducerade hus, alla med sjötomt - men utan att behöva skatta för den då strandremsan "tillhör" bostadsrättsföreningen. Badbryggor, välklippta gräsmattor, egen båtbod, bastu, spaavdelning, gräsklippare att låna, bubbelpool...ja you name it. Solnedgången över Örlsjön var  fantastiskt vacker och ja....det fanns ett hus ledigt mitt i staden. Sisådär 105 kvadrat plus garage, utgångspris under 200 lusenlappar. Det är så stört! Här hemma i stan är det knappt en handpenning på en längehet ju. Kolla de här bilderna så förstår ni vad jag menar. Livskvalitet?  

Nästan så att man skulle köpa det och ha som sommarställe (även om brf aldrig skulle godkänna det). För läget - det faller väl inte riktigt mig i smaken för att bo där på heltid. För långt bort från allt. Jag skulle få lappsjukan efter en vecka. Men när man får barn kanske man resonerar annorlunda, eller det förutsätter jag att man gör. Kvalitet på barnets uppväxten kanske får gå före närheten till caféer och nöjen :)  

Hur som helst. Släktträffen gick bra. Tman har en stor skara kusiner och mostrar med respektive och barn som alla har gigantiska hjärtan och dialekt som Bert Karlsson :)  

Men hemma är alltid bäst - varför det var grymt skönt att komma hem igår och bara vara, jag bangade till och med ett biobesök till förmån för soffan och egentid.  

Ikväll blir det ballong igen. På grund av nattens uteblivna sömn så är jag rätt seg, men det brukar räcka med en redbull och att bya till ballongkläder så brukar det mesta lösa sig.

Vi ses där uppe.

manglad

Hjälp, Nån har kört mig genom en mangel inatt utan min vetskap!
 
Det var väldigt svårt att få upp ögonen imorse, och lederna verkar ha drabbats av något plåtniklas-liknande åkomma.  Eller på vanlig svenska - träningsvärk helt enkelt.   

Körde en runda igår kväll också, så skönt att rensa skallen och andas något annat än kontorsluften på jobbet. Skogen luktar så gott när det har regnat!  

Imorrn är det midsommarafton och för första gången på 8 år har jag inga planer på fest, umgänge med en massa folk, femkamp osv. Inget fel i sig, men det känns lite tråkigt och ensamt. Även om det är Tman och jag och vi har såklart sällskap av varandra, så känns det konstigt att inte vara med vännerna i enköping, eller på djurö eller tillsammans med en större skara vänner och bekanta. Men jag tänker göra det bästa av situationen och laga lite sommarmat, packa en korg och gå ut i det gröna och picknicka på dagen.

Och blir det dåligt väder - ja då picknickar vi på uteplatsen under tak! Sen får vi se vad kvällen bjuder upp till. Jag fick nog min beskärda årsranson av sprit förra fredagen - men en liten nubbe här och var kan ju iten skada :)  

Borträknat idag - 8 arbetsdagar kvar!
In i kaklet!

Galen dag

Och vart tog den här dagen vägen?
Så sjukt mycket på jobbet.
Nu har ju flertalet av de uppsagda redan slutat, och vi som är kvar ska lösa ut uppgifterna.


Svettigt? Japp!
Förvirrande? Japp!
Roligt? Japp!  

Och kvällarna försvinner i joggingturer i nyckelviken, matlagning och gos med kelig kisse. Igår slocknade jag framför TV:n vid halv tio. Inte likt mig. Jag skyller på helgens sena kvällar och att det tar längre tid för tanten på 28 år att återhämta sig.   Och ikväll är det flygning igen. Jag verkar ha tur med schemat i år, jag har flygit 4/5 dagar jag varit uppsatt. Det är lite tur. Fast just ikväll skulle jag bara vilja åka hem och borra ner näsan i Trassel.

Känns som jag inte hinner med de andra grejerna man behöver göra, typ tvätta, städa, boka biljetter och planera för resten av sommaren. Och det stressar mig. Jag skulle vilja ha en dag eller två bara hemma för att hinna ikapp lite med alla måsten.  

Jag insåg just att det är avsaknaden av planering som stressar mig.
Och det måste ju gå att råda bot på. På nåt sätt.

Vaddå...måndag redan?

Oj oj, var tog helgen vägen?

Fredagen försvann i ett par liter Jäger...å Rosé...och en massa dans....vi hade sommarfest på jobbet och i vanlig ordning hade jag ett finger med i spelet. Det blev mycket, det blev sent, det blev intressant och det blev....jädrans bra helt enkelt! Folk var fulla, nöjda och glada! Jag lullade hem frampå morgontimmarna och hann sova hela 3,5 timme innan vi begav oss till Västerås för att hjälpa Tmans farmor med trädgården.  

Jag var lagom nöjd, men alldeles för stolt för att ligga hemma och kvida och tycka synd om mig själv. Lite arbete var kanske precis vad kroppen min behövde. Sagt och gjort. Vi klippte häckar, gräs, rensade rännor och krattade och fejjade. I regnet.  

Och går dagen försvann i Forum, dit resten av Nacka verkat vallfärda. En till gura till Guitarhero, lite bra-att-ha-saker och framförallt...en laserpekare till lilla Trassel. Jättebekvämt,,,,nu kan man sitta vart man vill och ändå få henne att spatta runt som en dåre. Perfekt uttröttnignsmedel!  

Gårdagskvällen bjöd även på lite geocaching i regnet och slutligen en bio - Terminator salvation. den var helt ok. Storyn är väl som den är, men den var rätt snygg gjord, bra musik och helt ok skådespelare. Självkalrt fick Arnold a la 1985 vara med som robot också. Slutet var som upplagt för en uppföljare...men ja...på det hela taget...en trea får den på en skala 1-5.  

Och nu, tillbaka på jobbet...omotiverad och trött och lite halvt förvirrad om vad som sker nu här på jobbet. Folk har jobbat sin sista dag, och kommer inte tillbaka. Uppgifter är inte utlösta och ja..det är en massa frågetecken helt enkelt.   Men nu sitter jag här, med en ömmande vänsterskinka...jag har ett lilaslått handbollsstort blåmärke på sidan....ser helt förskräckligt illa ut. Vet inte riktigt vad jag gjort men kan väl gissa att en sväng på dansgovlet blev en bra sväng ner i golvet.  

Å på fredag är det midsommar och inga planer har vi. Känns jättetråkigt faktiskt. Och allting beror på en släktträff på Tmans mammas sida på lrödagen. Vem lägger en släktåterträff på midsommardagen??  

Så -för er som inte har några direkta planer - välkomna hem till oss på grill, kubb och allmänt trevligt på fredag!

14 dagar kvar

14 arbetsdagar kvar till semester. And I need it so bad!  

Det är riktigt svårt att komma upp ur sängen på morgnarna nuförtiden. Om det är regnet utanför, de få timmarnas sömn eller mysigheten i att ligga kvar under ett varmt täcke och gosa med kattungen Trassel - det är en helt annan fråga. Men ledigt längtar jag efter.  

Gårdagskvällen bjöd på flygning igen. Det blev en fantastisk kväll med otroligt bra passagerare, bra flyt i jobbet och att det blev en långflygning ut på öarna (my old hoods) det bekom mig inte det minsta. Att packa ballong på en golfbana är faktiskt riktig lyx.  

Jag lägger med ett par bilder på ballongen vi kompisflög med större delen av kvällen. Vi låg så nära varandra ett tag att vi kunde prata med varandra. Och jag måste nog säga att jag har en ny favorit bland startfält. Biskopsudden! Say no more :)  
     
Onsdag idag och förhoppnignsvis lite kvalitetstid med gode vännen A. Sen är det torsdag och flygning igen, och sen är det fredag med sommarfest på jobbet. Det känns rätt konstigt, men tanke på stämningen på jobbet och alla som fått gå. Jag hoppas att festen kanske kan lätta upp sinnena lite grann i alla fall, även om det blir en budgetvariant.  

Nu har jag bestämt mig för höstprojektet också, jag har kommit på ett bra domännamn och köper det i dagarna med tillhörande webhotell och allt. Ny hemsida ska det bli. Då dör den här bloggen, och nya ting kommer ta form.  

Jaha, vill ni ha adressen menar ni?

Inte riktigt ännu.... håll ut =)  

Over n out dudes

Åldersnojja?


Idag ahr jag deltagit i inte mindre än tre olika marknadsundersökningar. En om tuggummin, en om vatten/läsk och en om ens biovanor. Ganska roliga undersökningar.

Och i början av varje undersökning ska man alltid placera sig i olika fack såsom kön, boendeförhållande, län, inkomst och givetvis åldersfacket.

Spannet brukar ligga på
18-20
21-25
26-30
31-35
Och så vidare.

Och hela dagen idag har jag kryssat i att jag är 21-25 år gammal. Och inte förrän långt senare i undersökningen kommit på att "Jag är ju 27...klickade jag verkligen i det?"

I två fall av tre blev svaret nej...jag hade per automatik nämligen kryssat i att jag är 21-25 år gammal. Sicken lögn!

Analysera vill amn ju göra....kan det bero på
- Exmannen fyller 30 idag - och vi hade en humoristisk diskussion om sandlådor och ålderdomshem...eftersom jag såklart tyckte att nu är han vuxen utan återvändo
- Att jag mötte flertalet studenter på lunchen och tänkte "Shit, är de 18 år gamla/unga, det ser man ju inte". Jag hade lätt tagit dem för 27 om det inte var för studentmössan.
- Att någon påminde mig om att det inte var så långtr kvar för mig heller tills jag nått trettiostrecket.
- Att jag på lunchen mötte 7 gravida personer som alla såg massor av år äldre ut än jag.¨

Ja, eller så handlar det om att jag aldrig kommer bli äldre än 25 i sinnet :)

Tråkigt

Nej, fredagens möte var inte ett dugg intressant. Det var faktiskt bara tung, mörkt och pissejobbigt. En svart dag i företagets historia då det meddelades att 18 personer skulle behöva gå. Det är svårt att skriva "få sparken" eller "bli uppsagd" - det är så definitivt. 18 personer. Det är 20% av vår organisation ungefär. Det är många kollegor och goda vänner.  

12 av dem fick beskedet redan i fredags - att de får gå före sommaren. Och flertalet jobbar bara den här veckan också - sen går de på semester . och sen kommer de inte tillbaka.  

Så jävla bittert. Så jävla tråkigt.  

Även om jag klarade mig denna omgång - så sitter verkligen ingen säker. LAS går varm. Vi får se hur länge mina 3,5 år räcker.  

Urs.  

Sen var det helg. En helg med såväl rodeotjurar, bilspel, airhockey och öl som med grillning, fotboll, ännu mera öl och tervligt sällskap.

Och gårdagen bjöd på en skön ballongkväll med liten ballong, bästaste piloten, goa passagerare, vacker solnedgång och ja...det var en riktigt bra flygarkväll igår. Lukten av bränd gasol, ljudet av ballongtyget när det frasar sig...passagerarnas oooooh och aaaaah...och ja...till och med den sötkladdiga doften av intorkat mousserande vin var riktigt angenäm! Jag har nog saknat det där ändå. Även om jag inte vill erkänna det. Men efter gårdagskvällen vill jag inget annat än flyga med den piloten, den ballongen och de få passagerarna. Hur ska det gå till?  

Flygning på schemat ikväll igen.
Prognosen ser väl aningens tveksam ut enligt mina beräkningar. Det visar sig.  

Over n out dudes

F12 here we come

Jag må låta bonnig...men att avnjuta flerrätters på Fredsgatan 12 -  det ingår inte i min vanliga vardag, än mindre budget.

Därför är jag full av förväntan inför kvällens middag där. Bara Tman och jag. Utan katter, kompisar, matos och hemmarullade köttbullar. Det känns så lyxigt.   

Jjag siktar in mig på en väl tillagad fisk av något slag och ett kallt fruktigt vin.  

Det blir belöningen för dagen idag.

Denna ödes dag då alla på jobbet knappt tittat på varandra. Då alla har väntat på besked. Tråkiga eller glada. Uppsagd eller jobba kvar. Men det har varit tyst. Tyst som i graven. Imorgon har vi informationsmöte på morgonen. Det blir tungt, men intressant.

Trevligt och otrevligt

Trevligt var det på långholmen i lördags med en massa vin, sol och stand-up-comedy
Trevligt var det att få några fräknar till i helgen
Otrevligt är det att bli väckt kl 4 varje morgon
Trevligt är det att Löplabbet avsatte 45 minuter för mig och mina krokfötter igår
Otrevligt är att besöket på Löplabbet blev dyrt...men..
Trevligt att komma igång med löpningen igen
Trevligt är igår bli bjuden på middag och seminarium
Trevligt är det att på torsdag är bord för två bokat på F12
Otrevligt är att det kom ett mejl till koncernen från VD:n, nu dras svångremmen åt ordentligt med uppsägningar och indragningar.
Trevligt var det att dricka sig berusad på rosé och grilla i söndags
Otrevligt är det att temperaturen kan diffa på 20 grader inom ett dygn - från 27-7 - det är galet.
Trevligt att det bara är 19 arbetsdagar kvar till semester (idag räknas ju inte)
Otrevligt är det att jag knappt kommer ur sängen på morgnarna. Så otroligt trött.
Otrevligt är att jag har en form av måndagsångest - varje dag.  

Men, det blev ju åtta trevligt och bara sex otrevligt.
Så där hamnar fokus   :)

Over n out dudes

RSS 2.0