Beyond imagination??

Jag såg just något halvkorkat.
Eller så är det jag som är halvkorkad med fel associationer...

På bussarna hem till Nacka gör just nu Sicilian.it (tror jag det var) reklam för just resmålet Sicilien.
På en av bilderna är det en fantastisk sommarkvällshimmel vid havet, ni vet i sådär rosa och orangea färger, och i förgrunden syns ett gäng stenblock....stenblock som var väldigt lika våra gotländska raukar. Så, därför börjar jag tänka på Gotland, sommaren och fantiserade om hur det skulle vara att klättra upp på en sån rauk.

Så drar ögonen vidare över annonsen, och jag läser
"Sicilian landscape - beyond imagination"
Och avsändaren längst ned var typ sicilian.it eller nåt i den stilen (någon som vill att man ska resa dit förstås)

Jag vet inte med er....men för mig var det verkligen inte beyond imagination...framförallt inte när jag dessutom med lätthet kunde associera till vårt egna Gotländska landskap.

Halvkorkat var min första tanke....eftersom det visst gick "bayond imagination" när ajg såg bilden, men nu tänker jag nog snarare att det var smart. För jag minns ju Sicilien, och kan absolut tänka mig det som resmål framöver och det är ju inte helt itänkbart att annonsen ligger kvar i minnet tills det blir dags att ut och resa igen.

Well, bara en tanke så här på morgonkvisten.

Ikväll blir det middag, vin, sällskap, måleri och massa prat! Ska bli galet roligt att umgås med en fin ängel. Det var länge sen nu =)

Over n out dudes
/Yours O

Så tyst...

...det är lite märkligt att sitta på kontoret när det inte är några andra här. Det är så tyst. Så stumt på nåt sätt .
Men å andra sidan jädrans skönt. Jag har fått mycket gjort idag. Och snart kommer välrdens bästaste Brao och agerar lite middagssällskap.

Hittills idag har jag lyckats skrämma en person galet mycket. Och hittills idag har två personer fått mitt hjärta att slå trippelvolter.

Jag började med städerska imorse, som inte hörde att jag kom och när jag skulle överrösta dammsugaren hennes för att säga hej, så blev hon lite skraj....så skraj att hon tappade snabeln...eller ja...alltså...slangen...munstycket...ni vet..

Sen var det min tur att först bli skrämd av en kollega som skulle hämta bilen...och sen självaste VDn som hade glömt lite grejer...men nu är det tyst igen...förutom musiken från chilirec.com...riktigt bra och smart program. Testa vettja!


Snö

Ja jädrar vad det snöar idag.

Riktigt vinterlandskap.

Åsså fick jag använda mina vinterstövlar för första gången den här vintern också. Känns bra att de inte behöver stå och vara ledsna i garderoben för att de aldrig kommr till användning. Men med 1,5 dm snö och nollgradigt så är jumpaojucken inget alternativ =)

Härligt.
Tänk att jag alltid känner ett sådant lugn när första riktiga snön kommer, och när den lägger sitt dova täcke över allting. Allting blir lugnare. Skönare. Dovare. Och man tvingas liksom att ta det lite lugnare. Det kanske är därför jag gillar det, därför att jag blir så avstressad av det. Härligt är det i alla fall.


Working late

Nu har min hjärna gett upp för idag.
Efter att ha pallrat runt med en tokig (med sjukligt proffsig) fotograf halva dagen, suttit i möte med den bästaste systemutvecklare jag träffat, och sen jobbat över ett antal timmar för mycket både idag, igår och i förrgår...å dan före dess...å före dess....så har nu min hjärna givit upp. I alla fall för idag.

Klockan har passerat tiden för vad som är vettigt att sitta kvar på jobbet. Men nu har jag ju precis missat en buss hem, och med de här klackarna tänke jag inte utmana ödet...det är lite halvhalt på sina ställen vill jag lova...så...en kvart över för lite bloggande i väntan på nästa buss.... Excellent.

Om ett par dagar åker ett gäng goa vänner ned till Thailand. Dels för att sola å bada, men även för att jobba med ballongerna. Jag skulle följt med, eller rättare sagt jag och Tman skulle följt med. Men i brist på pengar, ork, energi och med för mycket annat att tänka på så sa vi upp våra platser. Det känns kanske sådär när man tänker på hur kul det hade varit att åka med och hur för jävla skönt det hade varit med lite sol och bad. Men det känns förbannat bra när man tänker på att vi inte kommer behöva leva på nudlar (oh my god vad jag hatar nudlar) i två månader efter flytten.

Flytten ja =)
Hi hi
Jag kan inte förstå att jag har den här turen, att jag får ha det så här bra. Jag väntar lite nervöst på att dagen skall komma då allting vänder nedåt igen. Jag har fortfarande svårt att fatta att det här verkligen händer, att det händer Lilla mig.

Det blev lite mer verkligt när vi till och med kom ned i sådan detaljnivå att vi började prata om när vi skulle lämna Göteborg på flyttdagen. Visste ni att det är ett halvt helvete att få tag på en firma i sverige som hyr ut minilastbilar envägs? Det är i stort sett omöjligt. Vi har i alla fall gett upp den tanken...hade man flyttat grejer från ett helt hus, eller från en stor trea eller nåt hade man ju anlitat en flyttfirma som fick hjälpa en att baxa upp grejerna från Götet. Men en liten etta....där hälften dessutom skall lämnas kvar....nje...vi löser det på annat vis. Släp kallas det. På 12 kubik. Det är väl rätt stort?

Urs. Nu börjar det bli lite obehagligt att sitta kvar här på kontoret alldeles ensam. Jag vet ju att städerskan har gått varvet och kikat i alla vrår. Men man blir lite nojjig. Kanske ska ta och larma nu och gå hem. Det känns som det är tajm för det.

Over n out, dudes

Flickvänsjacka

För ett par veckor sen vad jag i en butik med en mycket god vän, en singelkille i sina bästa dagar som tappert letar efter den rätte. Medan han provar träningsskor gick jag och myste lite bland alla vinterjackor. Jag hittade en tokfin för en massa tusenlappar, och ville få någon sorts godkännande från sällskapet.  

- Åååååh, det där var en riktig flickvänsjacka, utbrister han.  

Jag började fundera på om det var så att han börjar bli desperat som ser flickvänsgrejjer överallt, men tanken försvann sen i den mycket mer relevanta frågan....Vad f-n är en flickvänsjacka?

Ett nytt begrepp för mig i alla fall och eftersom jag inte kunde dölja vare sig nyfikenhet eller förvåning över uttrycket så kom snart en förklaring:  

- Jo men du vet...i vanliga fall...eller i vanliga fall för singeltjejer när de köper kläder och jackor så ska det vara så minimalistisk, tajt och snyggt som möjligt för att kanske eventuellt locka till sig singelkillar. Snarare snyggt och kallt än varmt och praktiskt. Men sen kan man direkt se vilka på stan som har pojkvänner, som liksom har släppt det där och som köper en rejäl dunjacka med fluffkrage och fluffluva. Det enda man ser som sticker ut är ett par ben nedtill och en nästipp upptill mellan den högt uppdragna kragen och den neddragna mössan. Och så ser de sådär mysiga ut, som bara en lycklig flickvän kan göra. Alltså, en flickvänsjacka.  

Först förstod jag det inte riktigt. Men när jag sen började fundera lite och gå tillbaka till mig själv och mina resonemang kring vinterkläder så var det inte en helt fel tanke han hade. Och med tanke på att jag nu verkligen känner mig som den där lyckliga flickvännen, så blir det ju helrätt att köpa den där flickvänsjackan.  

Jag tog med mig uttrycket hem och presenterade det för Tman. Och han förstod precis vad som menades och fylldes dessutom i
- Ja men det är som med din mössa du köpte förra året, det är en urtypisk flickvänsmössa. Skulle jag tolka det som att jag var söt och go i den, eller som att jag inte längre brydde mig hur jag såg ut..?

Tydligen var det det första, och nu handlar det alltså om att hitta den där flickvänsjackan som matchar mössan. För mössan går inte att byta ut. Punkt. 

Flickvänsjacka till flickvännen. För jag är någons flickvän, och inte vilken någon som helst, utan Tman. Jag nyper mig fortfarande i armen då och då för att kolla så att jag verkligen är vaken. Det här är liksom för bra för att vara sant. Och snart är jag sambo också. Livet är rätt gött.  

Och jackan då? Hur blir det med den? Ja, bonusen från jobbet kommer om en vecka så någon varm fluffig sak ska det nog bli.  

Over n out dudes                


Kanske lite tillbaka

Jag måste värma upp bloggandet lite...vi börjar med en sedvanliga lista...denna fredag några minuter innan afterworken.

1. Hur gammal är du om fem år? 32 välfyllda år
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Niclas
3. Hur lång är du? 1,66
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Låt den rätte komma in (galet facinerande)
5. Vem ringde du senast? Ellen
6. Vem ringde dig senast? Älsklingen (ja, det stod så i mobilen)
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Tänker på dig, saknar dig härliga människa.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på, men smstumme har jag iaf
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? I söndags
11. Vilken ögonfärg har du? Blåmelerade
12. När vaknade du i dag? 06,25
13. Vilken är din favoritjulsång? "Himlen hänger stjärnsvart"
14. Vilken är din favoritplats? I älsklignens fam (oh så romantiskt)
15. Vilken plats föredrar du minst? Toalettgolvet
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Högst upp på karriären
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Mina elaka syskon....å mardrömmar
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Johan och vår sicksicksick humor
19. Hur stor är din säng? 160 - men uppgraderas till 180 om 3 veckor
20. Har du stationär eller bärbar dator? Stattis
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Olika varje natt
22. Hur många kuddar har du i sängen? 2
23. Hur många landskap har du bott i? Två!! Gränsen går ju mitt i staden!
24. Vilka städer har du bott i? Stockholm, stockholm, stockholm och stockholm
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumps
26. Är du social? Absolut!
27. Vilken är din favoritglass? Får man inte säga sorbé?
28. Vilken är din favoritefterrätt? Avocadomousse
29. Tycker du om kinamat? Mnjae...inte så värst
30. Tycker du om kaffe? Mnjae....inte så värst
31. Vad dricker du till frukost? En stor kopp te
32. Sover du på någon särskild sida? Nope, sover på rygg
33. Kan du spela poker? Japp japp
34. Tycker du om att mysa/kela? Finns det folk som inte tycker om det?
35. Är du en beroendemänniska? Japp, folk blir lätt beroende av mig och mitt sällskap =)
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, två stycken faktiskt =)
37. Vill du ha barn? Absolut, men inte just nu
38. Kan du några andra språk än svenska? Sociala språket =)
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nope
40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet!
41. Vad spenderar du helst pengar på? Inredning
42. Äger du dyrbara smycken? Nope, inbrottstjuvarna tog ju alla =( 
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Heroes, Lost, Greys...alla amerikanska serier i stort sett
44. Kan du rulla med tungan? Jag kan tom vissla med hoprullad tunga. Den du!
45. Vem är den roligaste människan du känner? Peter B
46. Sover du med gosedjur? Nope
47. Vad har du för ringsignal? Olika beroende på vem som ringer
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?Jappp, i nostalgilådan
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Gummitutor
50. Flirtar du mycket? Nope
51. Kan du byta olja på bilen? Hur svårt kan det va?
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nope
53. Vilken var den senaste boken du läste? Det var någon av Läckberg
54. Läser du någon dagstidning? DN på nätet
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nope
56. Dansar du i bilen? jag har inte bil man kan stå upp i :(
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Lyssnar inte på radio
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? FotografEriks nummer
59. När var du i kyrkan senast? Kyrka....hmmm...jag har glömt hur man går dit...nämen...Amandas dop (guddotter nr 2)
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Harriet K
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? 12 dagar...typ

Så, det var alles denna gång...bra uppvärmning.
Nu är det afterwork (alkofritt för min del)
GÖR helgen underbar mina kära änglar!

Hitta tillbaka?

Ljudlöst smyger hon fram mellan grankvistarna...flyttar ett par grenar med ena handen för att se lite bättre...kikar försiktigt från sitt gömställe...är det någon kvar här?

Hon har gått och blivit en mullig liten rosaskimrande ängel som verkligen inte gått under jorden eller gömt sig. Tvärtom. Hon är mest där uppe i det blå och härjar bland molnen och änglarna. Men hon hade medvetet inte skrivit något på länge. Hon mådde ju så bra, och ville inte att någon skulle kunna ta det ifrån henne.

Hon funderar på att återuppta bloggandet.
Eller är det precis det hon gör i och med detta inlägg?
Kanske.
Vi får se.

Vinden har liksom vänt.
Det är hennes tur nu.

RSS 2.0