Karl

 

…ett gammalt nordiskt mansnamn som är identiskt med substantivet karl (fri man)

Och just en sådan karl skulle jag vilja träffa.

Någon som är fri
...i bemärkelsen singel
...i bemärkelsen frisinnad
...i bemärkelsen självständig
...i bemärkelsen öppen

Men tänk vad svårt det ska vara.

Någon stämmer jäkligt bra på papperet – men känslan saknas
Någon annan hade barn
Nån matchar allt enligt ovan – men är ringmärkt
Nån annan matchar ännu mer – men är upptagen

Det är klart att alla finfina karlar jag möter här och var i livet är upptagna.

Jag har i och för sig ingen brådska med att träffa någon. Desperationen är lång borta än så länge. Men tänk vad trevligt det vore med någon att drälla kärlek över.  Jag har ju så väldans mycket av just den varan.


Tänkta tankar

Tanken räknas. 

Senaste tiden har jag tankat såväl bilar och spolarvätska som batterier och sömn.
Jag behövde det.

Jag behövde komma ut från kontoret en stund och känna hur det är att uppskatta jobbet, och sakna människorna. Tre dagar räckte. Sen tyckte både jag och mina händer att det fick vara nog med gnossande och putsande på menyskyltar, pumpar och bake-off-ugnar. Statoil imponerade på mig. Med rutiner, smidighet, serviceanda och härliga människor. Inte hade jag tänkt tanken innan jag kom dit att det skulle vara så fullservat. 

Och under mina timmar i frys- och kylrummet hann jag tänka andra tankar än bensintankar. Hjärnan pumpade idéer och energi till vanliga jobbet. Saknad hann jag känna. Och längtan tillbaka. Det var nyttigt. 

I helgen har jag lyckats tanka sömn ordentligt mycket. Och det gör så oerhört mycket. Att få drömma lite igen - och uppleva lite nattliga tankar. Det fyllde på även energireserven lite. 

Jag vet ju att jag har fullt schema nästan jämt. Träffar människor hit och dit, nya som gamla och folk undrar hur jag orkar. Men jag orkar ju just precis därför. De jag träffar är mina batterier, mina energikällor. De ger mig SÅ mycket. Mer än om jag skulle sitta ensam hemma en kväll. Ensamheten är jag förvisso inte rädd för längre, den vet jag att jag kan hantera. Men jag behöver inte tycka om den för det. 

Och nu sitter jag här och klappar mig själv på axeln. De små små små energitjuvarna här i hemmet som tidigare stulit mina tankar har jag idag eliminerat. Sladdar är undangömda. Grovsopor slängda. Förråden påfyllda. Handtagen jag irriterat mig på så länge ditskruvade. Kattens grejjer lagade. Matlådeskåpet rensat. Innergården städad med föreningen. Ny tandborde inhandlad. Köksbordet åtdraget. Blommorna ansade och vattnade. Räkningar betalda. Lampor bytta. Tvätten vikt. Panten pantad. Skulder betalade. Biljetter bokade. Uteplatsen städad. Grillen undanplockad. 

Jag är nöjd. 

Förutom detta har jag även hunnit med afterwork, geocaching, långt samtal på Donken och en herrans massa mail, telefonsamtal samt räddat katten från att brinna upp...

Jag är nöjd. 
Och det är en så sjukt skön känsla att känna. 

Och tanken på vad som komma skall i form av dejter, resa, konserter och annat - ger ännu mer energi!

Nöjd!

Over n out

Rörigheten

Rörigt värre.

På jobbet. Många hattar att ha på sig och byta emellan. Många roller att lära sig, skapa och sätta rutiner för. Många nya grejjer att ta hand om. Men rörigt kul.

Hemmet. Sladdar kors och tvärs. Fula hål i väggen. Blommorna hänger. Jeansen kvar på golvet precis som när jag klev ur dem. En gaffel här, ett glas där, men inget i diskmaskinen. Rörigt hemtrevligt är enda försvaret?

I telefonen. Mess hit. Möte dit. Dejt hit. Samtal dit. Orkar inte prata. Vill prata. Vill inte ses. Orkar inte ses. Hoppas på svar. Dåligt samvete. Press. Fel nummer. Rörig oröra.

I själen. Djupa samtal. Nervösa dejter. Många skrivna mail.  Hur beter man sig? Omvända känslor. Inga känslor. Närkontakt. Signaler. Singel? Krav och önskan. Verklighet och annan verklighet. Besvikelse. Förväntan. Rörigt härligt.

Orden

Orden förgyller min dag.

De skrivna.
De outtalade.
De sjungna.
De sagda.
De viskade. 
De jag känner - inom mig.

Och jag blir så glad.

Ett "hej" från en person - kan skapa The butterfly effect i mig
Ett "puss" från en annan - får mig att fånle hela dagen
Ett "vännen" från en tredje - gör mig nostalgisk
Ett "fina du" - gör mig varm
Ett "lol" - får mig att skratta
Ett "godnatt" - skrämmer bort mina mardrömmar
Ett "god morgon" - kan göra hela min dag.

Mer ord åt folket.
Framförallt de där hejjen som kan rubba världen för en stund.
Mer sånt.

Over n out dudes.

Närhet

Jag behöver närhet.
Punkt.
Så är det.
Mental närhet.
Fysisk närhet.
Logisk närhet.
Psykiskt närhet.
Närvaro.
Härvaro.
Av mig själv.
AV andra.
Är det konstigt?
Enligt mig är det ett av de grundläggande behoven.
Maslow har fanimej rätt.Tålamod

Tålamod är förmågan att kunna utstå väntan, förseningar eller svårigheter med bibehållet lugn. En tålmodig person kan hantera yttre stress utan att hänfalla åt okontrollerade känslosvall.

Jag är inte så bra på det där. Jag vill ju att allt ska hända, och kännas, direkt. Här och nu! På en gång. Känslosvall - det är ju liksom mitt förstanamn.

Å andra sidan kan jag sitta timtals med småsmåsmåsmå mosaikbitar och pilla för att få till DET DÄR. Utan att ens bli irriterad över att någon sparkar till det eller att det tar tid att limklutta tretusenfyrahundraåttiosju mosaikbitar a 5x5 millimeter stora. Ett bibehållet lugn.

Men nu....ett tålamod inför min egen kropp och själ. Allt behöver inte hända på en och samma gång. Jag är ju inte stressad över livet. Och det stör mig lite. Att jag inte bara kan vara i stunden och låta saker bero.
All we need is just a little patience

I´ve been waling the streets at night
Just trying to get it right
Hard to see with so many around
You know I don´t lite Being stuck in the crowd
And the streets don´t change
But baby the name
I ain´t got time for the game
´cause I need you


Känslan

Känslan av att dra ett djupt andetag som doftar nyregnad asfalt. Att titta upp på en åskblå himmel och se solen reflektera i fåglarna där uppe. Att njuta av huvudstaden i kvällens ljus. Då är känslan levande.

 

Känslan av att totalt uppfyllas av tonerna från en skicklig musiker och sångare. Att känna bröstkorgen vibrera av basgångerna. Att ohört sjunga med i refrängerna, känna gunget från publiken. Att vilja lägga sig ner och gråta för det är så smärtsamt. Att le av beundran och glädje. Då är känslan uppfylld.

 

Känslan av att hjärtat pumpar. Dunket i bröstet. I öronen. Glöden på kinderna och i ögonen. Att ta i och känna att kroppen responderar. Att känna att det finns mer energi och sedan utmattat hämta andan. Då är känslan energi.

 

Känslan av att vara omtyckt. Ett sms på morgonen. En kram på dagen. Ett mail på kvällen. En tanke på natten. En beröring av kärlek. En klapp av vänskap. Ett samtal av tröst. En diskussion av lust. Då är känslan behövd.

 

Känslan av nervositet. Något nytt, spännande. Som får kroppen att spritta. Som häver upp fötterna på tå. Som skapar fjärilslarver som killar och en koncentration. Att känna känslan av att kasta sig utför – utan att veta vart man landar. Då är känslan spänning.

 

Känslan av kunskap. Att veta att man är en känslomänniska. Att älska sina och andras känslor. Att våga visa dem. Då är känslan…känsla!

 

 


Upp o ner - stort och smått

Upp är det när::
- Veckan avslutas med vin och bra prat
- När "det-där-pratet" äntligen äger rum i en relation
- När det finns lite hopp om en framtid i en relation
- När nyfikenheten driver en till att göra saker man aldrig vågat tidigare
- Solen lyser på morgonen
- Cykeln rullar fort
- Det vanliga träningspasset börjar kännas bekvämt - för då är det dags att öka
- Mailen trillar in och får en att le
- Dagarna rullar på fort fort
- En till synes omöjlig geocache erövras
- Helgen är full av planer - mest hela tiden
- Mat och träning går finemangens


Ner är det när::
- Jag känner att timmarna inte räcker till för allt jag vill göra
- Pengarna rullar ut lite för fort
- Flygningarna bli inställda
- Vänner inte riktigt finns där
- Man blir dissad
- Cykelns kedja skuttar av i en uppförsbacke
- Man inte kan utröna en persons civilstatus
- Begäret efter ostbågar är sjukligt stort - och alla butiker inom en mils radie är stängda
- Man känner sig lite ensam och tråkig


Så - de jämnar väl ut varandra?

Biljettfrossa

Jag vet inte, men jag verkar lida av någon form av biljettfrossa.
En köpt biljett vittnar om att något kul skall ske. Något man ser fram emot. Något man betalar pengar för. 

I dagarna köptes biljetter till Spanien, en vecka till solkusten med finaste Å. Vi har regan googlat runt och konstaterat att pool finns i området, det är ett par hundra meter till stranden med 8 km strandpromenad och att marknaden på tisdagar får man inte missa.

På jobbet ligger biljetter till morgondagens konsert och bränner. Heta som attan om du frågar mig. Favoritbandet LIVE har ju tagit en liten time-out (eller var det ett breakdown kanske) och sångaren har gjort en soloplatta. Han kommer nu till Sverige och givetvis måste jag vara där och skråla ikapp!

Spinningbiljett inför arlamorgonens pass är bokad. Nog för att jag cyklade till och från jobbet idag med livet som insats...men ett spinningpass känns ändå rätt!

Mer konsertbiljetter vankas...Johnossi för tredje gången denna turné måste jag ju bara se. Biljetter bokas senare i veckan! Denna musik! Underbart vad den kan göra med humöret och själen!

Jag har hittat min biljett in i dejtingvärlden också. Betalt och klart. Öppna ögon. Prestigelöst. Redan nu är det faktiskt riktigt kul med de kontakter jag lyckats knyta.

Och mer då? Biljett till himlen - kan man köpa en sån? Eller räcker det att vara en god människa?

Over n out - för nu kasserar jag in min biljett hos John Blund

RSS 2.0